تازه ها
کوروش خلیلی بر لزوم بهسازی تجهیزات و زیرساختهای مراکز بازسازی استان تاکید کرد و افزود: این مراکز پس از نیم قرن تلاش در حفاظت از ماهیان دریایی و بومی استان، نیازمند بهسازی و نوسازی تجهیزات است، مراکزی که ظرفیت مناسب زیرساختی برای توسعه آبزی پروری و حفظ و استمرار صیادی در نوار ساحلی بشمار میرود.
وی تصریح کرد: تامین مالی نهادههای تولید، زیرساختی و تامین تجهیزات در مراکز ملی ضرورت است و شیلات گیلان برای بهسازی در استخرها و کانالهای ورودی و خروجی آب و تجهیزات مورد نیاز تکثیر در مراکز بازسازی ذخایر استان به تامین مالی نیاز دارد.
وی ادامه داد: باتوجه به گذشت مدت زیادی از احداث و استفاده از این تجهیزات؛ تامین مالی لازم برای بهسازی این استخرها باید از دهه ۹۰ انجام میشد که در ۲ سال گذشته با اعتبارات تخصیصی، عملیات عمرانی سایت نیمه تمام حاشیه سفیدرود بعد از ۱۵ سال دوباره از سر گرفته شد و کانال اصلی و نیمی از کانالهای فرعی این سایت با حداقل ۵۰ درصد ظرفیت راه اندازی شد.
خلیلی اضافه کرد: در این سایت سیستم برق مرکزی و کابل کشی اصلی تا موتورخانه به طول هزار و ۵۰۰ متر انجام و تجهیزات برداشت آب و استخرهای نگهداری مولدین با تامین بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار خریداری و نصب شد و در صورت تخصیص اعتبار لازم سایر تجهیزات و زیرساختهای این سایت تکمیل و نوسازی خواهد شد.
مدیرکل شیلات گیلان افزود: طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سیستم آب گردشی مرکز بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی انصاری و سایت ۴۰ تنی نگهداری مولدین دریایی مرکز سیاهکل راه اندازی و استخرهای رزرو نگهداری مولدین در مرکز شهید بهشتی نیز نصب شده است.
وی اظهار کرد: عرصه مولد (با نصب استخرهای نگهداری مولدین پیش ساخته) برای نگهداری بچه ماهیان در مرکز سیاهکل نیز از ۴۰ هکتار در سال ۱۴۰۰ به ۱۶۰ هکتار در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت و نوسازی سایت تولید کرم سفید و بهسازی استخرهای مولدین آماده تکثیر ماهیان خاویاری نیز در مرکز شهید بهشتی طی سال جاری رقم خورد.
خلیلی بر لزوم انجام اقدامات مناسب و گام به گام برای افزایش ظرفیت کلی مراکز بازسازی تاکید کرد و افزود: باید این ظرفیت به ۲۰۰ میلیون قطعه افزایش یابد و با تامین اعتبارات جاری برای نهاده ها، بچه ماهیان را در اوزان بالای گرم؛ ماهی سفید و سایر گونههای استخوانی با بیش از پنج گرم و بچه ماهی خاویاری را با بیش از ۱۰ گرم وزن رهاسازی کنیم.
وی عنوان کرد: طی ۲ سال گذشته مراکز بازسازی استان با تمام کمبودها کیفیت بچه ماهیان سفید دریایی تولیدی را با تامین مالی مناسب از وزن از ۷۰۰ میلی گرم به بیش از یک و چهار دهم گرم رساندند.
وی اظهار کرد: شیلات استان محل رهاسازی بچه ماهیان را نیز در شرق و غرب گیلان گسترش داد و با همراهی مردم در شهرستان های رودسر و کلاچای بچه ماهیان حاصل از مولدین رودخانههای آن منطقه (مرکز بازسازی ذخایر سیاهکل معین حوزه مرکز و شرق استان است) را در محیط طبیعی رهاسازی کرد که امید است در حوزه غرب نیز مانند حوزه شرق بتوانیم به روند مناسبی در تولید بچه ماهیان دست یابیم.
وی تاکید کرد : بخش اعظم مولدین استخوانی استان طی سالهای قبل از رودخانه سفیدرود تامین میشد و با توجه به این اصل که ماهیان استخوانی رود کوچ به رودخانه ای که مولدین از آن صید شده اند، برمی گردند نفع آن عاید حوزه آستانه اشرفیه و زیبا کنار شد و این امر تفاوت معناداری در میانگین صید پرههای غرب و مرکز ایجاد کرد.
مدیر کل شیلات گیلان اضافه کرد: بر اساس برنامه های شیلات استان، هر هفت محور نوار ساحلی (مصب های رودخانه های اصلی شامل سفید رود، خشکرود، پلرود، حویق، لمیر، چلوند و کانال تالاب انزلی) باید در تامین مولدین مشارکت کنند.
وی از افزایش ۲ برابری تحویل مولدین ماهی سفید فرم پائیزه با اجرای برنامه مشارکتی جامعه بهره بردار از تالاب انزلی و تحویل آن به مرکز بازسازی ذخایر شهید انصاری رشت خبر داد و افزود: این امر نویدبخش مشارکت فعال ذینفعان از جمله اقدامات مشارکتی است.
وی اظهار کرد: امسال با همکاری دهیاری ها و مرکز شهید انصاری رشت بیش از ۲۰۰ هکتار از آب بندانهای روستایی در شهرستانهای بندرانزلی، صومعه سرا، رشت، لاهیجان، آستانه اشرفیه، لنگرود و رودسر در راستای توسعه تولیدات شیلاتی و افزایش سطح معیشت مردم روستایی ماهی دار شدند
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات